Zagreb, 10. travnja 2020.

Uskrsna čestitka ministra Grlića Radmana Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima RH izvan Domovine

Drage Hrvatice i dragi Hrvati, svi državljani Republike Hrvatske izvan Domovine,

Ozračje u kojemu se ove godine pripremamo za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, bremenito je izazovima i iskušenjima. Većina od nas još nikada se  nije susrela s događajima koji toliko mijenjaju život svake osobe, kao i opće te poslovne prilike diljem svijeta.

Okolnosti pandemije traže donošenje značajnih, ponekada hrabrih odluka; zahtijevaju brigu za sebe i za drugoga te za čitavu zajednicu. Države međusobno surađuju više no uobičajeno, pomažući jedna drugoj u ovoj izvanrednoj situaciji.

Hrvatska Vlada odlučna je zaštititi živote i zdravlje svih hrvatskih državljana u Domovini i u svijetu, i na tom putu će ustrajati. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te hrvatske diplomatske misije i konzularni uredi pružaju svesrdnu potporu hrvatskim građanima suočenima s posljedicama pandemije.

Simbolika Velikog tjedna neka nam svima ojača vjeru u istinsko dobro i potakne ono najbolje u svakome od nas, kako bismo prevladali trenutne izazove i teškoće te nastavili graditi bolji svijet. Neka nam nada u uskrslog Krista bude u tomu poticaj!

Želim vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Vaš

Gordan Grlić Radman
ministar vanjskih i europskih poslova